PromptFrames: פיתוח ה-Wireframe לעידן הבינה המלאכותית
המאמר עוסק במושג "Prompt Frames", שהם כלים שמסייעים למשתמשים לנסח בקשות (prompts) בצורה מדויקת ויעילה יותר ממודלים גנרטיביים כמו GPT.Promptframes משלימים את ה-wireframes המסורתיים על ידי שילוב כתיבה מהירה ו-AI כדי להגביר את נאמנות התוכן ולהאיץ את הדרך לבדיקות משתמשים.

NNG
מונחי טיפוגרפיה
טיפוגרפיה היא מרכיב מרכזי כמעט בכל חוויה. עם זאת, המורכבות והז'רגון הופכים אותה למקור נפוץ לאי הבנה. הבנת מונחי טיפוגרפיה מרכזיים תאפשר לך: להגדיל את ״הקריאות״ (ולכן השימושיות) של ממשק
שיפור המראה המקצועי והחזותי
יצירת זהות מותג עקבית יותר
צמצום בתיקונים ואיטרציות יקרות
תקשורת יעילה עם חברי הצוות

NNG
הסימפוניה של חווית המשתמש
האם אי פעם הרגשתם אבודים בתוך שיר או יצירה מוזיקלית, נשאבים לחלוטין לתוך הקצב והזרימה של הצלילים? החוויה של להיות מוקסמים על ידי יצירה מוזיקלית היא בדיוק מה שחווית משתמש מצוינת שואפת להשיג. בעוד שחווית משתמש מקושרת לעיתים קרובות להיבטים פונקציונליים כמו ניווט, עיצוב, כפתורים וקישורים, יש לה הרבה במשותף עם מוזיקה. שתיהן מתמקדות בצורך האנושי להתחבר ולתקשר, מעוררות רגשות, מניעות לפעולה ומשאירות רושם מתמשך. אילו מאפיינים משותפים יש לחווית משתמש ולמוזיקה, ומדוע עיצוב חווית משתמש שמתמקד רק בפונקציונליות דומה לשיר שהוא טכני בלבד, חסר חיים ורגש?

TZUR – UX Design
פרויקט בהתנדבות לשיפור תיק העבודות : איך לעשות את זה נכון?
המאמר מספק הנחיות להתנהלות נכונה בפרויקטים בהתנדבות, במיוחד עבור אנשי מקצוע בתחילת דרכם. הוא מסביר את היתרונות שבהוספת פרויקטים אמיתיים לתיק העבודות, מפרט את הקריטריונים לבחירת פרויקט מתאים, ומספק טיפים להימנע מהטעות הנפוצה של לקיחת פרויקטים גדולים מדי שמובילים לעומס יתר. כמו כן, המאמר מציע דרכים למי שמעוניין למצוא פרויקטים להתנדבות שמתאימים לצרכים האישיים והמקצועיים שלו.

Create
למה כדאי לכל מעצב.ת לדעת לעבוד עם מדדים ולהבין באופטימיזצית יחס המרה?
המאמר מדבר על החשיבות של היכרות מעמיקה עם מדדים ואופטימיזציית יחס המרה עבור מעצבים. הוא מדגיש כיצד הבנה של מדדים יכולה לשפר את ביצועי המוצר, לתרום לצמיחה העסקית, ולהפוך את המעצבים לבעלי תפקיד משמעותי יותר בארגון. המאמר מציע דוגמאות מעשיות ומדגיש את הצורך בעבודה שוטפת עם כלי אנליטיקה ושיטות מחקר לשיפור המוצר והבנת חוויית המשתמש.

Create
תפקידו של AI באפיון ועיצוב חווית משתמש
המאמר מסביר כיצד אינטליגנציה מלאכותית (AI) משנה את עיצוב חוויית המשתמש על ידי התאמה אישית, אוטומציה, ושיפור נגישות. באמצעות אלגוריתמי AI, ניתן לנתח דפוסי פעולה אישיים ולהתאים את הממשק להעדפות המשתמש, מה שמוביל למיקוד תוכן ולהנעה לפעולה. AI מאפשר תחזיות התנהגותיות, עיבוד שפה טבעית (NLP), וזיהוי רגשות כדי ליצור אינטראקציה אמפתית ומעמיקה עם המשתמש. בנוסף, AI מסייע בהפשטת מערכות מורכבות, בניתוח משובים, בזיהוי ומניעת שגיאות, ובאופטימיזציה דינמית של תוכן, כך שניתן ליצור חוויות משתמש מדויקות ונגישות יותר. למרות יתרונות אלו, AI אינו מחליף את הגישה האנושית והאמפתיה של מעצבים, אך מהווה כלי עזר ליצירת חדשנות ומציאת פתרונות מתקדמים בעידן הדיגיטלי.

TZUR – UX Design
מה היה אומר תיק עבודות שיודע לדבר?
המאמר דן בחשיבות של תיק עבודות שמציג את היכולות והאישיות של המעצב בצורה מדויקת וממוקדת. הוא מסביר כיצד להגדיר מטרות ומשתמשים לתיק העבודות, איך לקצר ולהבליט את החלקים החשובים, ואיך להציג פרויקטים בצורה מגוונת ומעניינת. המאמר מדגיש את הצורך בהיררכיה ועיצוב נכון ומציע להציג את התהליך הייחודי והאישי של המעצב.

Create
המדריך המלא לאפיון התראות (או) איך מעצבים התראות שנותנות ערך?
המאמר עוסק באפיון התראות בממשקים דיגיטליים ובחשיבותן ביצירת חווית משתמש חיובית. הוא מדגיש את הצורך בהתאמת ההתראות להקשר השימוש שלהן ולהעדפות המשתמשים, כדי להימנע מהצפת יתר או פספוס מידע קריטי. המאמר מציע טיפים לעיצוב התראות אפקטיביות, כולל בחירת צבעים נכונים, שימוש בטקסט ברור וקצר, והבטחת נגישות גם עבור משתמשים עם מוגבלויות. כמו כן, הוא מסביר את ההבדלים בין סוגי התראות שונים, כגון התראות קריטיות והתראות מידע, ומספק דוגמאות ליישום נכון שלהן בממשקים שונים.

Create
איך מוצאים עבודה בשוק העיצוב של היום? ראיון עם מיכל מימרן ברזילי
תעשיית העיצוב בארץ גדלה ומתפתחת מיום ליום, וזה לא סוד שלהכנס אליה ולהתקדם בה זה לא עניין פשוט. בשביל להבין מבפנים איך זה עובד, מה חשוב לדעת וממה כדאי להיזהר נפגשתי עם מיכל מימרן ברזילי בעלת חברת Diviners המתמחה בגיוס מעצבים.
מיכל שיתפה מנקודת המבט שלה, וחלקה טיפים שכל מי שמחפש עבודה בתעשייה שלנו חייב לדעת, ויותר מזה – נתנה כלים אמיתיים שכל מעצב יכול ליישם כדי לקחת את הקריירה שלו בידיים.

Create
עיצוב מעצים משתמש: הרחבת היררכיית הצרכים של המשתמשים
בעבר משתמשים הסתפקו במוצר פונקציונלי בלבד או בחוויה נעימה. עם התפתחות הטכנולוגיה ישנה ציפייה מצידם לקבל מימד נוסף מהמוצר הדיגיטלי. ציפייה זו יוצרת צורך הנמצא ברמה גבוהה יותר מ-UX ועליו מעצבי מוצר צריכים לענות בעזרת העצמת משתמשים. כלומר, לחזק ולתת מקום למשתמשים לממש את יכולותיהם, להגדיל את החוזקות שלהם ולשפר את אמונתם ומסוגלותם העצמית. נתחיל בתיאור מסגרת העצמת המשתמש, המאמר דן במודל המוצע ומסיים בהמלצות למחקר עתידי. אך תחילה, חשוב להבין אבני היסוד שעליהן מונחת העצמת המשתמש.

מכון UED להעצמת משתמשים
כיצד להתמודד עם הצגת תיק עבודות תחת הסכם סודיות
לאחרונה עלו המון שאלות על ״מה עושים כשאנחנו חתומים על סודיות? איך מעדכנים את תיק העבודות? איך מחפשים עבודה?״אז החלטנו לפתוח שרשור עם תשובות על הבעיה הזו, ואיך אפשר להתמודד איתה.אתם חתומים על סודיות (NDA), ורוצים לעדכן את התיק עבודות שלכם ולהוסיף פרוייקטים ממקום העבודה.

Startup Designers
כיצד ההשראה ממנגנון בחירת פרופיל של נטפליקס הכפילה את אחוז ההמרה שלנו
המאמר עוסק בהשראה שניתן לשאוב ממנגנון בחירת הפרופילים של נטפליקס לצורך אופטימיזציה של חוויית המשתמש. נטפליקס מציגה חוויית משתמש ייחודית ואישית לכל אחד מהמשתמשים שלה, באמצעות שימוש בטכנולוגיות AI ולמידת מכונה, המאפשרות לה להציע תכנים בהתאמה אישית לפי העדפות המשתמש. המאמר מדגיש את החשיבות של התאמת חוויית המשתמש לצרכים ולתחומי העניין האישיים, והדרך בה יכולות חברות אחרות לאמץ גישה דומה כדי לשפר את המעורבות של המשתמשים ואת שביעות רצונם. הוא כולל המלצות כיצד לאסוף מידע על משתמשים, לנתח את העדפותיהם, ולהשתמש בטכניקות מתקדמות ליצירת ממשקים מותאמים אישית שיכולים לשפר משמעותית את חוויית המשתמש ולהגביר את הנאמנות למותג.

Create
בחירה חופשית בעיצוב – יש דבר כזה?
המאמר דן במתח שבין חופש יצירתי לבין האילוצים העומדים בפני מעצבים בעולם האמיתי. בעוד שמעצבים שואפים למקוריות וחדשנות, הם כבולים לרוב לדרישות, מתודולוגיות, מערכות קיימות, מגבלות ייצור ותאריכים. המאמר טוען שלמרות המגבלות הללו, עדיין קיימות הזדמנויות ליצירתיות, כמו התמקדות בפרטים, אינטראקציות מיקרו ומציאת דרכים קטנות לחדש בתוך אילוצים קיימים. הוא מסתיים בהדגשה שמודעות למגבלות היא המפתח למציאת ההזדמנויות הללו ולהפקת המרב מהן.

Startup for Startup
😮
לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו