עיצוב מכליל ונגישות – כיצד להתכונן לקראת חוק הנגישות הארופאי
ביוני 2025 יכנס חוק הנגישות האירופאי לתוקף , חוק זה יחייב עיצוב מכליל ונגישות (Inclusive design , accessibility). נגישות דיגיטלית בכל המגזרים הציבוריים והפרטיים באירופה בכלל ובמדינות הנורדיות בפרט אינו רק עניין של ציות לתקנות. מדובר בהתייחסות לעתיד שבו שירותים דיגיטליים הם מהותית כלליים נגישים ומתאימים לכל המשתמשים ללא קשר ליכולותיהם. בעוד לנגישות יש היום פתרונות מהירים, עיצוב מכליל הוא עניין חדש. הבנת הדקויות של השינויים החוקיים הממשמשים ובאים היא קריטית. הם מייצגים לא רק רשימת מטלות, אלא הזדמנות לחדש ולשפר את השירותים הדיגיטליים. חשוב להבין מה משמעות השינויים הללו, השפעתם על המוצרים והשירותים, ואיך הם יכולים להוות גורם לכלליות רבה יותר.

Mouse UX
כיצד מעצבים ג׳וניורים יכולים להשתמש ב-ChatGPT מבלי לסכן את האמון של כולם
כלים מבוססי בינה מלאכותית כמו ChatGPT העלו שאלה לא הוגנת לקהילת UX: האם יש לך מספיק ניסיון כדי להשתמש בו ביעילות מבלי לאבד את האמון של כולם?זו ההשקפה של יעקב נילסן, מייסד שותף של קבוצת נילסן נורמן. הוא קובע כי "AI הוא הבטוחה ביותר עבור מקצועני UX מנוסים" מכיוון שאתה צריך מספיק ניסיון כדי לכלול מנה כבדה של שיקול דעת אנושי כדי לשלב בינה מלאכותית בזרימת העבודה שלך בעיצוב.הסיבה לכך היא ש-UX תלוי ביסודו באמון. גם המשתמש וגם הצוות שלך צריכים לסמוך על כך שהעיצוב שלך מבוסס על שיטות עבודה מומלצות, ראיות ואינטואיציה במקום על הנחיה של AI.אז השאלה הלא הוגנת שמציבה AI למעצבים ג'וניורים היא פשוטה: האם אנחנו עדיין יכולים לסמוך על העבודה שלך אם נגלה שאתה משתמש בכלים כמו ChatGPT ו-MidJourneyAI בתהליך העבודה שלך?כדי להבין למה זה חשוב, עלינו להסתכל על ההיסטוריה של UX.

Kai Wong
איך לחשוב אסטרטגית כמעצב ולהבין את חזון המוצר
חשבתי על תחום העיצוב לאחרונה, מכיוון שהרבה מעצבים נהדרים שאני מכיר מצאו את עצמם פתאום ללא עבודה.אנשים הצהירו שעיצוב UX, כתחום, מת. אני לא בהכרח מסכים עם זה, אבל יש שינוי שמתקרב שהרבה מעצבי UX ג'וניור צריכים להיות מודעים אליו. מעצבים טקטיים נמצאים בירידה, בעוד שמעצבים אסטרטגיים נמצאים במגמת עלייה.אני לא היחיד שחושב כך; מגייסים רבים גם מביעים חששות דומים.

Kai Wong
UX למערכות מורכבות
מאמר זה עוסק בחוויית משתמש (UX) למערכות מורכבות. הוא דן באתגרים של עיצוב UX למערכות עם משתמשים רבים, משימות ואינטראקציות. המאמר מציע גם פתרונות, כגון הבנת המשתמש, המערכת והמתחרים. כמה נקודות חשובות הן שהמערכת צריכה להיות קלה לשימוש עבור מתחילים ומומחים כאחד, ושהיא צריכה למזער את הסיכוי לטעויות.

Mouse UX
עיצוב ממשק משתמש בתנאי תאורה שונים
כאנשי חווית משתמש, אנו נדרשים לעצב ולאפיין ממשקים דיגיטליים שיאפשרו למשתמשים לבצע את משימתם על הצד הטוב ביותר ואפילו שיהנו מהדרך. כדי לעשות זאת, ראשית אנו צריכים לתכנן ולבנות ממשק שמיש ונגיש (Usability , Accessibility). כדי שממשק יהיה שמיש, בין היתר, הוא צריך להתאים לתנאי הסביבה שישתמשו בו. למרות שמשפט זה נשמע מובן מאליו, לרוב כשחושבים על תנאי סביבה של משתמשים לוקחים בחשבון מקרים גנריים כמו ישיבה נוחה במשרד, או שימוש ברחוב סואן במובייל, בעוד שלמעשה שימוש בממשקים דיגיטליים יכול להתרחש במגוון רחב של סביבות והקשרים. ישנם ממשקים שמשתמשים בהם בסיטואציות יותר קיצוניות כמו צלילה, טיפוס הרים, נסיעה מטלטלת ואפילו בשדה קרב. במקרים אלו יש חשיבות מרובה להתייחס לתנאי הסביבה בעת עיצוב הממשק. למעשה ישנם תנאי סביבה רבים שעלולים להשפיע על השימוש שלנו במוצר ולהוות אתגר או קושי. בגלל שממשקים דיגיטליים רבים, הם ויזואליים, אחד הגורמים המשפיעים ביותר הוא עיצוב ממשק משתמש UI לתנאי תאורה שונים.

Mouse UX
6 מיקרו-טיפים לטיפוגרפיה יוצאת דופן
“אם אתם רוצים לראות קפיצה מטאורית בUI שלכם, תתחילו מללמוד טיפוגרפיה” אמר @thechrisdo באחד הפודקסטים הראשונים שלו. ובכן לא עשיתי כדברו והגעתי ללמוד את זה בצורה יסודית רק כמה שנים אחרי ששמעתי את עצתו.והיי, אני מאמין שהייתם עושים אותו דבר כי ברור שאתם כמוני ויודעים כבר דבר או שניים על טיפוגרפיה, בסוף יש לכם עיניים של אמנים! אבל מה שלא לקחתי בחשבון זה שטיפוגרפיה זה גם 50% מדע, עם חוקים, מספרים וכללים. ואת זה אי אפשר לדעת מאינטואיציה.טיפוגרפיה לוקחת זמן ומאמץ ללמוד. אבל במאמר הזה אני אתן לכם 6 טיפים ב6 דקות קריאה, שישדרגו לכם מאוד כל אתר או מוצר דיגיטלי שתעצבו! נכון שחלק מהטיפים רלוונטיים בעיקר לשפה האנגלית אבל אני סבור שאתם תוכלו להיעזר בהם במוקדם או במאוחר. ולכל הפחות, למדתם עוד קצת על המדע שמאחורי האמנות.

Stav Katz | ux.plained
בדיקות שמישות עם נבדקים מהגיל השלישי
כדי להביא חווית משתמש טובה למגוון רחב של מוצרים, יש צורך להבין את בני האדם שעומדים מאחרי המשתמשים. היום כתבנו כיצד מומלץ לערוך בדיקות שמישות לבני הגיל השלישי, חתך אוכלוסייה שצריך חווית משתמש מותאמת אליו וגדל ככל שהאוכלוסייה הכללית גדלה ומתבגרת. קריאה מהנה!

Mouse UX
איך מסע לקוח נראה באמת
הבנה עמוקה ואפיון של המסע שהלקוחות שלכם צריכים לעבור כדי להפוך ללקוחות משלמים ומרוצים הוא כלי מאוד חשוב כאשר אתם בונים את אסטרטגיית המוצר שלכם. המסע חייב להיות הגיוני כדי שאנשים יבצעו אפילו רכישה בודדת אחת. אם אתם עובדים ב product-led growth, החשיבות שלו היא משמעותית אפילו יותר. אבל הרבה חברות לא נכנסות לזה בעומק הראוי ונשארות עם רמה שטחית בלבד, שלא מספיקה כדי לייצר תוצאות. הנה דוגמה לאופן שבו זה עובד באמת.

Startup for Startup
טמפלייטים מעולים למחקר משתמשים
תבניות יכולות להיות קו בסיס שימושי להתחיל איתם, אבל כמובן שצריך להתאים אותן לצרכים של פרויקט נתון. הם מספקים מבנה למה שאנחנו צריכים בדרך כלל, אבל אנחנו צריכים לשפר אותם ולחדד אותם כדי להיות שימושיים. אני מקווה שהם יעזרו לך להשיק את המחקר UX שלך מבלי להתחיל מאפס בכל פעם מחדש.

Vitaly Friedman
עקרונות פסיכולוגיים טובה לחווית משתמש (מצגת)
מצגת שהכינה בר רחמים עם 12 עקרונות UX :אפקט וון רסטרופ Von Restorff Effectחוק מילר Miller's Lawחוק שיא-סוף Peak-End Ruleחוק היקס Hick’s Lawשנאת הפסד Loss Aversionהוכחה חברתית Social Proofאפקט המאמץ שהושקע Sunk Cost Effectנדירות/מחסור Scarcityאפקט איקאה IKEA Effectתגמול משתנה Variable Rewardאפקט זייגרניק Zeigarnik Effectאפקט האסתטיקה Aesthetic-Usability Effect

Bar Rahamim
😮
לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו