מיקרוקופים
תיאור
האתר הוקם עבור מתעניינות ומתעניינים במיקרו-קופי מתחומים שונים כמו חווית משתמש, מוצר, עיצוב, שיווק, דיגיטל, פיתוח ויזמות. הוא יועיל במיוחד לכותבות ולכותבי מיקרו-קופי שמעוניינים להעמיק את הידע, להתעדכן ולהתמקצע בתחום, וגם לארגונים ולחברות שכותבים מיקרו-קופי למוצרים הדיגיטליים שלהם, בין אם באמצעות צוות פנימי או אנשי מקצוע חיצוניים.
חלק מתכני האתר נאספו במהלך מפגשים ובפעילות של קבוצת הפייסבוק"מיקרו-קופי: כותבים UX".
קטגוריות
פודקאסט
שיתוף
אירועים קרובים
🥺
לא נמצאו אירועים קרובים
ברגע שיהיו - הם יופיעו כאן
פוסטים ומאמרים
😮 לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
פודקאסטים
😮 לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
סרטונים
מעיין סגל | UXpert: איך הפכנו תהליך הרשמה מורכב לדיאלוג טבעי ואנושי
הרצאה ממפגש יוני 2024 של קהילת מיקרוקופים
חיות מחמד זה כיף, אבל תהליך הרשמה בדיגיטל, ועוד לשירותי בריאות, יכול להיות מורכב ומאיים. בהרצאה הזאת סיפרה מעיין סגל מ-UXpert איך עקרונות דיזיין ומיקרו-קופי השתלבו לדיאלוג באתר של מרפאט (שירותי בריאות לחיות מחמד), ואיך למרות עולם התוכן המורכב - הם הפכו את תהליך הצעת הביטוח לכיפי, אישי, אמפתי, שקוף ומחבר
מיקרוקופים
נעה אופיר | PayBox: איך ולמה עדכנו את השפה עם השקת ה-Boxים
הרצאה ממפגש יוני 2024 של קהילת מיקרוקופים
כל מוצר או מותג צריכים לעצור מדי פעם ולבדוק אם השפה עדיין משרתת אותם. זה נכון במיוחד כשהמוצר גדל ומתפתח וממלא תפקידים חדשים בחיי המשתמשים שלו. כשהחברה צומחת, נעשה גם מורכב יותר לשמור על סגנון כתיבה דומה אצל כולם ועל אחידות במינוח. פיצ׳רים חדשים הם הזדמנות מעולה לקבוע אחת ולתמיד גם טרמינולוגיה אחידה. בהרצאה הזאת סיפרה נעה אופיר מ-PayBox, איך הם עדכנו את השפה בהתאם למטרות המעודכנות שלהם, איך הכינו מונחון ארגוני להאחדת הטרמינולוגיה ואיך יישמו את כל זה בבוקסים ואפילו בתנאי השימוש
מיקרוקופים
רון יקר | monday.com: איך שילבנו בינה מלאכותית במשימת הכתיבה ובתהליך העבודה
הרצאה ממפגש יוני 2024 של קהילת מיקרוקופים
רון יקר מ-monday.com הוא כותב יחיד בחברה, וברור שהוא לא יכול לכתוב הכול בעצמו. איזה מזל שהבינה המלאכותית בדיוק עברה קפיצת גדילה והשתלבה במגוון כלי כתיבה. בהרצאה הזאת סיפר רון למה ואיך התחיל צוות הדיזיין להשתמש בפרונטיטיוד, כלי לכתיבת UX עם בינה מלאכותית, איך לימדו את הכלי לכתוב בשפת הארגון, ואיך משלבים אותו בהדרגה בתהליכי העבודה
מיקרוקופים
Minding the Gap
איך עזרנו למשתמשים לעשות בדיקת שתן באמצעות הסמארטפון שלהם
מרצים: עמליה כץ-דורון ואבנר גיצלטר
במסגרת מיטאפ מיקרו-קופי ומד-טק של קהילת מיקרוקופים כדי להעביר את התהליך של בדיקת שתן מהמרפאה אל הבית, לא מספיק לכתוב טקסט ארוך ומסודר שמסביר איך לעשות את זה ולאחל למשתמשים בהצלחה. רבים מהם לא יצליחו. הם כנראה לא יבינו, יתבלבלו, יתייאשו או שהם יעשו את זה פשוט לא נכון. אז איך לוקחים תהליך רפואי כל כך רגיש ואינטימי והופכים אותו לתהליך דיגיטלי שמשתמשים עושים – בהצלחה – לבד בבית עם מצלמת הסמארטפון שלהם? עמליה כץ-דורון (Director of Brand) ואבנר גיצלטר (Director of Design) מ-Healthy.io ישתפו אותנו במגוון הכלים שעיצבו וכתבו כדי לעזור למשתמשים שלהם:
1. פירוק התהליך לחלקים קטנים
2. שימוש בווידיאו, בהנחיות קוליות ובאנימציה
3. צ'טבוט עם דמות ואפיון שפה מעורר אמון וידידותי
4. גישה חדשה לניסוח השאלון הרפואי
ועוד. האם הם הצליחו? צפו ותגלו 🙂
מיקרוקופים
Two sides to coin: how to write to two target audiences in the same product
What Yad 2, Airbnb, Udemy, Eatwith (and many others) have in common?
They are all two-edge platforms - at one end, there are users offering something, and at the other end, there are users who buy / rent / want it.
Fundbox also has two ends: It provides credit and payment services to small to medium businesses in the US by using machine learning and real-time risk assessment. It has one side that offers and one side that accepts.
Yael Ben-David - UX Writer at Fundbox, will tell us how they do it:
· How do microscopes write on both ends of the same product?
· How do you write to two target audiences that can be completely different from one another, with completely different intentions, different desires and sometimes even different demographics?
· How do you create a language characterization that fits both?
· How are the messages consolidated and should they be consolidated? Yael will explain what kind of preliminary work she is doing to the users to enable this duplicate writing and what solutions they have found challenging. This session was filmed at Microcopim community, hosted at Soluto in Jan 2020 FEATURED SPEAKER:
Yael Ben-David, UX Writer at Fundbox
מיקרוקופים
Riseup: the bot that will help you win the month [Hebrew]
מה דעתכם שיהיה לכם בוט בוואטסאפ שיעבור איתכם את הדרך ממינוס לפלוס, יפשט בשבילכם את המעקב אחרי ההוצאות וההכנסות, יסדר את התזרים המשפחתי – ויעשה את זה אפילו בכיף? הכירו את riseup, הסטארטאפ המדובר שעושה בדיוק את זה. טל מימון, Design lead ב-riseup, תשתף אותנו בתהליכי האפיון והכתיבה שהפכו את ניהול התקציב המשפחתי לחוויה של הצלחות, למידה וצמיחה:אילו ערכים נמצאים בבסיס השפה של riseup ואיך זה השפיע על השפהאיך ליצור אפילו להודעות וואטסאפ פורמט ועיצוב מיוחדים שיעזרו לקרוא ולהבין אותן במהירותאיך הוגדר קהל היעד כדי להתאים את המטרות ואת סגנון הכתיבהמהם הקווים המנחים העיקריים שעומדים בבסיס הכתיבה ואילו שאלות חייבים לשאול לפני שלוחצים sendאיך פותרים את ההתנגשות בין מהירות המענה ובין איכותו בכתיבה בצ'אט בזמן אמתFollow Soluto on TWITTER: / solutoeng וכמובן: אימוג'יז. להשתמש או לא להשתמש, זו השאלה.This session was filmed at Microcopim community, hosted at Soluto in Jan 2020FEATURED SPEAKER:Tal Maimon, design lead at Riseup
מיקרוקופים
Every startup needs a voice: why and how Fibo language was created [Hebrew]
מצד אחד – יש! כסף בהפתעה! מצד שני – אוקיי, כמה פקידים, טפסים ומדורי גהינום אצטרך לעבור כדי לראות את הכסף הזה? תודה, אני אוותר. פיבו הומצא כדי לגשר על הפער הבירוקרטי, ודנה מיולגאי - מייסדת-שותפה וסמנכ"לית מוצר - תשתף אותנו בידע ובניסיון שצברה בכל מה שקשור לכתיבה לפינטק בכלל ובסטארטאפ בפרט.
אם אתם מנהלי או מנהלות מוצר או עובדים בסטארטאפ – תוכלו לשמוע למה חשוב ליצור Voice למוצר עוד לפני שהוא קיים בכלל, איך עושים את זה אפילו שאתם לא מומחים למיקרו-קופי, ואיך מטמיעים את השפה אצל העובדים.
אם אתם עוסקים ועוסקות בפינטק ובתחומים אחרים שקשה להסביר לציבור הרחב – תוכלו לשמוע איך פישטו בפיבו את התהליך המאיים ואיך אומרים This session was filmed at Microcopim community and hosted at Soluto in Jan 2020 FEATURED SPEAKER:
Dana Mulgai, Co-Founder and VP Product at Fibo
מיקרוקופים
Not a word on slash by Kinneret Yifrah [Hebrew]
Although the Hebrew language is very gendered, in this presentation we'll see a few methods to write microcopy that includes all genders, and learn how tiny changes in our microcopy can create a huge difference, and allow a wide range of choices. This session was filmed at Product.Pride.Power event organized by Soluto and LGBTech in June 2019 FEATURED SPEAKER:
Kinneret Yifrah, Microcopy expert.
מיקרוקופים
מפגש 8# של קהילת מיקרוקופים: סתיו מורן לשם - הריני מאשר/ת: איך לכתוב דיסקליימר שאנשים מבינים
דיסקליימרים שמנוסחים כמו חוזה משפטי פוגמים בחוויה האישית והשירותית שאנחנו מנסים ליצור. האם הם גזרת גורל או שאולי יש לנו דרך לשפר אותם משמעותית?
את ההרצאה השלישית תעביר סתיו מורן-לשם, אדמינית הקבוצה, שכתבה מיקרו-קופי למוצרים דיגיטליים עם מאות אלפי משתמשים ועם רגולציה הדוקה.
למה חשוב שנתייחס לדיסקליימר כמו לכל טקסט במוצר שלנו?
האם יש לנו בכלל יכולת להשפיע עליו?
איך לנסח אותו פשוט, ברור ושירותי יותר? צעד אחרי צעד
איך לשמור על התפקוד המשפטי שלו בתוך השינוי?
איך אפשר להציג אותו על המסך בדרך מזמינה יותר?
ואיך לעזאזל נפטרים מהסלאש הזה? תכינו את הייעוץ המשפטי, כי הדיסקליימרים שלכם כבר לא ייראו אותו הדבר.
מיקרוקופים
מפגש 8# של קהילת מיקרוקופים: אלינור משען סלומון - המיקרו-קופי של הבירוקרטיה
אם אתם עובדים בארגון שמרני ורוצים להעביר בו שינוי בשפה, תקשיבו לזה:
איך הפך משרד המשפטים מארגון שמדבר אל המשתמשים שלו במשפטים מסובכים ומוזרים שגם משפטנים מתקשים להבין, לארגון שבו אפילו המתכנתים רגישים למיקרו-קופי גרוע?
בהרצאה הזאת נשמע: א. איך מעבירים שינוי בשפה של ארגון ותיק, ממשלתי ומשפטי
ב. טיפים חשובים לכתיבת מיקרו-קופי רציני שבאמת עוזר למשתמשים
אלינור משען סלומון, שהקימה ומובילה את תחום הUX באגף מערכות מידע של משרד המשפטים, מספרת בהרצאה למה בכלל לקחה על עצמה את המסע הזה, איך היא רתמה מנהלים וצוותים אחרים, ואיך נראה השינוי בפועל במיקרו-קופי של מערכות ואתרי משרד המשפטים.
מיקרוקופים
מפגש 8# של קהילת מיקרוקופים: יפעת בן דב וינברג - ליברה: ביטוח בשפה אחרת
ליברה היא חברת ביטוח צעירה שרוצה לשנות סדרי ביטוח – ולא רק בתפיסה המקצועית ובמודלים העסקיים, אלא גם בשפת המותג. יפעת בן דב וינברג, סמנכ"ל השיווק בליברה, מספרת:
איך עושים אפיון שפה ומביאים לידי ביטוי את ערכי המותג בשפה התקשורתית ובשיח עם המשתמשים כבר מהמפגש הראשון איתם?
איך אפשר לגרום לממשק דיגיטלי בעולם הביטוח והפיננסים לייצר חוויה שונה ולתקשר עם הגולש בצורה ידידותית וקלילה יותר, אבל עדיין מעוררת אמון ומקצועית?
איך מתמודדים עם גורמים מקצועיים בארגון שמתנגדים לשינוי בשפה?
ולמה חשוב לבדוק את המיקרו-קופי גם אחרי עלייה לאוויר ולעשות שינויים תוך כדי תנועה?
יפעת מרחיבה על התהליך שעברו עד ההשקה המדוברת ואחריה ונותנת כלים לצאת מהשפה המעונבת ולכתוב ביטוח בדרכים חדשות.
מיקרוקופים
מיקרו-קופי טו-גו: קייס סטאדי של וויקס מסעדות - דני לשם
הרצאה מתוך מפגש 7 של קבוצת "מיקרו-קופי: כותבים יו-איקס". דני לשם, מנהל תחום המסעדות בוויקס, מספר איך - ובעיקר למה - הם כתבו ממשק שלכם למשלוחים ממסעדות בלי להזכיר אוכל, וגם: איך התמודדו עם בעיית המגדר בתרגום לעברית, איך כותבים ממשק שיש בו שלושה שחקנים (העסק, הלקוח ווויקס) ועוד אתגרים וכלים שימושיים שהם פיתחו בדרך ויכולים לעזור גם לכם.
מיקרוקופים