ux.plained | Stav Katz
לצפיה באתר
תיאור
סתיו הוא מעצב ממשק משתמש (UX) ובעל סוכנות עיצוב, ux.plained, הקיימת מעל ל-3 שנים. הסטודיו שלו מתמקד בעיקר באפליקציות מובייל, אתרים ויצירת דיזיין סיסטם לחברות בינוניות עד גדולות. הוא עיצב ואפיין עבור לקוחות מובילים כמו בית החולים אסותא, אוניברסיטת תל אביב, בית ההשקעות IBI, חיל האוויר הישראלי ועוד ממשקים רבים שמשמשים אלפי משתמשים. בנוסף, הוא היה מפקד לשעבר בחיל האוויר הישראלי ומרצה במוסדות לימוד מובילים בתחום ה-UX/UI. הוא פעיל באינסטגרם, שם הוא מפרסם תוכן חינוכי בתחום ה-UX/UI. סתיו שואף להשיג יעדים עסקיים תוך מענה לצרכי המשתמשים ומדגיש את המהירות והאמינות שלו בעבודתו.
אירועים קרובים
🥺
לא נמצאו אירועים קרובים
ברגע שיהיו - הם יופיעו כאן
8 ספריות אייקונים חינמיות מומלצות
מה מבדיל חבילת אייקונים טובה ואחת לא טובה? 1. כמה קל לחפש ולמצוא אייקונים
2. כמה קל להעתיק ולהשתמש בהם
3. כמה סגנונות יש לכל אייקון שימו לב שלא כתבתי כמות אייקונים. זאת משום שכדאי לבחור לכל פרויקט חבילת אייקונים שמתאימה לו. יש פרויקטים קטנים שלא דורשים אלפי אייקונים, ולכן חבל לפספס חבילות קטנות ומיוחדות. לא כזה קשה למצוא מאגרים שעומדים בסטנדרטים האלה, פשוט צריך לחפש. אני אספתי לי כמה שאני חוזר אליהם, כל אתר מציג סט אחיד של כמה אלפי אייקוני svg חופשיים לשימוש, עם שורת חיפוש, אופציה להעתקה מהירה ושינוי צבעים. אם אתם מוצאים חבילה מוצלחת במיוחד, האם להשתמש בה כל הזמן? אמנם יש לזה יתרון כי אתם תכירו את החבילה הזו מעולה, אבל מצד שני זה יגביל אתכם גם פיזית (כי אין בכל חבילה את כל האייקונים שצריך) וגם יצירתית (כי כל האייקונים שלכם ייראו אותו דבר).
ואני למדתי בשלב מאוחר יחסית, שאייקונים למרות גודלם הקטן, מאוד מאוד משדרגים פרויקט כשהם נבחרים בצורה מותאמת ומיושמים היטב. אז תהנו!
ux.plained | Stav Katz
6 מיקרו-טיפים לטיפוגרפיה יוצאת דופן
“אם אתם רוצים לראות קפיצה מטאורית בUI שלכם, תתחילו מללמוד טיפוגרפיה” אמר @thechrisdo באחד הפודקסטים הראשונים שלו. ובכן לא עשיתי כדברו והגעתי ללמוד את זה בצורה יסודית רק כמה שנים אחרי ששמעתי את עצתו.והיי, אני מאמין שהייתם עושים אותו דבר כי ברור שאתם כמוני ויודעים כבר דבר או שניים על טיפוגרפיה, בסוף יש לכם עיניים של אמנים! אבל מה שלא לקחתי בחשבון זה שטיפוגרפיה זה גם 50% מדע, עם חוקים, מספרים וכללים. ואת זה אי אפשר לדעת מאינטואיציה.טיפוגרפיה לוקחת זמן ומאמץ ללמוד. אבל במאמר הזה אני אתן לכם 6 טיפים ב6 דקות קריאה, שישדרגו לכם מאוד כל אתר או מוצר דיגיטלי שתעצבו! נכון שחלק מהטיפים רלוונטיים בעיקר לשפה האנגלית אבל אני סבור שאתם תוכלו להיעזר בהם במוקדם או במאוחר. ולכל הפחות, למדתם עוד קצת על המדע שמאחורי האמנות.
ux.plained | Stav Katz
8 טיפים שעובדים לפרודוקטיביות שלנו
כתבתי את הפוסט הזה תוך שאני נלחם בתחושה הזו בעצמי! תוך כדי שאני חושב, היי כנראה זה לא מה שעוקבים שלי רגילים לראות, אבל זה משהו שהם נתקלים בו וכנראה הפוסט הזה יכול לעזור להם.האם אני מקפיד על כל אלה? לא!😭😂 אולי 5 או 6 מהם. זה באמת קשה וחלק דורש להתרגל. אבל ככל שאני מקפיד יותר מהם, אני מספיק יותר.
ux.plained | Stav Katz
תיק עבודות ממוקד הוא מה שיבדיל אתכם מאחרים
לפני כמה שנים בנאדם היה יוצא מקורס ux והיו חוטפים אותו לשוק, גם אם היה לו תיק עבודות די חלקי או מפוזר. ובכן כולנו מודעים שהזמנים השתנו והדרישה בשוק גם. נהיה קשה שם בחוץ! תיק עבודות ממוצע שלרוב משלימים לבד אחרי הקורס, כבר לא מעיף אף אחד.
ux.plained | Stav Katz
Design AI – מחשבות על הטכנולוגיה שעלולה להחליף מעצבים
הכלי החדש והנוצץ מבוסס ה-AI בשם DALL-E 2 פותח על ידי חברת ה-R&D OpenAI, חודש שעבר, מגזין ‘קוסמו’ השתמש בו כדי ליצור את שער המגזין הראשון בעיצוב AI.כמו כן ציור דיגיטלי שנעשה באמצעות תוכנה דומה ב-20 שניות זכה בפרס ראשון בתחרות אומנות בינלאומית מתוך המוני מעצבים מאוכזבים שהשקיעו ימים ושבועות על יצירותיהם.
ux.plained | Stav Katz
אימוץ תפיסה של ‘UX בAI’ ולא ‘AI בUX’
מאז הגעתי של ChatGPT, הרבה אנשים בעולם ה-UX מנסים לשלב AI בUX לצורך שיפור וייעול של תהליך העיצוב שלהם. בהתחלה גם אני התלהבתי משימוש ב AI בUX שלי.על פניו למה לא? רצה הגורל והזדמן לי להתעסק עם פרויקט שקשור למחקר בינה מלאכותית. ואז רק הבנתי שכאנשי UX, עלינו לאמץ גישה של לראות AI כטכנולוגיה, ולנסות לחשוב איך נוכל להנגיש את הטכנולוגיה הזו להמונים עם חווית משתמש טובה?” במקום להתייחס לAI כמתחרה או כלי שמשלים אותנו.במילים אחרות – אם אנחנו שף, להתייחס לAI בUX בתור נתח בשר שעלינו להפוך למנה טעימה, ולא כרובוט-שף שיכול להחליף\לסייע לנו.
ux.plained | Stav Katz
ככה תכתבו שאלונים שמביאים תוצאות
😑בתכלס - אני לא אוהב לשלוח שאלונים.👈קל לעשות שאלון... קשה להוציא ממנו תוצאות טובות. יש יותר מדי דברים שיכולים להשתבש - ניסוח, אורך, סדר ועוד. התוצאות יכולות להטעות בקלות.מעדיף להימנע מהם ולעשות ראיונות.אבל, לפעמים זה כלי טוב, וחשוב לדעת איך לבצע אותו. בקורסים גם ככה מכריחים לעשות סקר כדי ללמוד את הכלי. ואני יודע שלהרבה מכם קשה ליצור אותם.
ux.plained | Stav Katz
4 טיפים לקו״ח של מעצבים
בסיכום של סקר שעשה, כותב ויטלי מיז'ריצקי שב40% מהמקרים מגייסים יהיו מוכנים לקבל מועמדים שקורות החיים שלהם מצוינים, אף אם תיק העבודות שלהם לא מבריק.כלומר גם אם תיק העבודות שלכם לא הכי טוב, קורות חיים מעולות יכולות להצילכם.קורות החיים שלנו הם מוצר. על המסמך הזה להיות שמיש, אסתטי ויפה כמו כל מוצר שתעצבו. אבל להבדיל ממוצר, קורות חיים הן מסמך שבכל שימוש למעשה מופנה לקהל יעד אחר.הטיפים האלה נצחיים ✊ ואינם מובנים מאליהם 👀 ובאו היישר מתוך המדריך החדש שלי (פרק ח' - 'השיגו עבודה').המדריך מתאים לכל מי שצריך הכוונה, מידע, תשובות ומוטיבציה להיכנס לתחום הUX, לא משנה אם אתם לפני או אחרי קורס.
ux.plained | Stav Katz
אם כולם היו קופצים מהגג, גם אתה היית קופץ? סביר להניח שכן
עוד מימי כמפקד בצבא, הבנתי שיש רק דבר אחד שיכול להשפיע על אנשים.לא משנה כמה ניסיתי למצוא דרכים להשפיע, רק דבר אחד עבד - והוא דוגמא אישית. לא תמיד זה היה דוגמא אישית שאני נתתי, לפעמים זו דוגמא אישית שאני ראיתי אצל אחרים.לפעמים זה היה החייל לא ממושמע שהגיע לצוות חזק שיש לו נורמות מסוימות ושם הוא סיגל את אותן התנהגויות לעצמו. אותו הדבר, לצערי, התקיים גם הפוך, כאשר חיילים טובים סיגלו הרגלים רעים בגלל סביבתם.כמו בדוגמא הזו ובניסוי מהפוסט, כך כולנו - מושפעים בעיקר על ידי מה שעושים אחרים סביבנו - לטובה ולרעה.
ux.plained | Stav Katz
תוסיפו פרוייקט כזה לתיק העבודות שלכם, תודו לי אחכ.
כשעשיתי קורס חווית משתמש, אמרו לנו איזה פרויקטים לעשות.בהמשך, אמרו לי שצריך לחשוב על דברים יזמיים וחדשניים.אז עשיתי את זה, ואפילו פיתחתי לעצמי שיטות לחשיבה על רעיונות מופלאים.אבל עם הזמן הכרתי מגייסים, בעלי עסקים ומנהלים.חקרתי מאות מודעות דרושים, בדקתי דרישות, סקרים ומחקרים.גיליתי שבכל המקומות כמעט, מבקשים למצוא מאפיינים שיודעים להתעסק במשהו אמיתי. משהו הגיוני, "מהעולם האמיתי" שיש בו חשיבה על הפרטים הקטנים, העסקיים, הפשוטים - ולא חשיבה על "הרעיון הדמיוני" והיזמי בסגנון 'הכרישים'.
ux.plained | Stav Katz
איך לשפר את הממשקים שלכם?
משתף אתכם בכמה טיפים שלדעתי קריטיים לממשק שלכם⚡️התלבטתי אם הטיפים האלה הם UX או UI. פוסטים כאלה גורמים לי להיזכר כמה הגבול דק בין UX וUI, ועל כך שבעצם תחום הUI מוכל בתוך תחום הUX ושהשניים קשורים זה בזה.היררכיה למשל היא לגמרי דבר UX אבל נקבע על ידי עקרונות שנתפסים כUI, כמו גדלים, טיפוגרפיה, צבעים ומיקומים.איך שלא תפרשו את זה, הטיפים האלה קריטיים וישדרגו לכם כל עיצוב.
ux.plained | Stav Katz
5 כללים למיקרו קופי טוב יותר
עבודה על ניסוח ובחירת המילים היא עבודת אפיון לכל דבר! ✍️מיקרוקופי הן המילים בהן משתמשים לביצוע תקשורת עם משתמשים במוצרים דיגיטליים:הנעה לפעולה, הנחיות, התראות וכדומה.מיקרוקופי טוב הוא אחד הדברים הקטנים האלה שאולי לא ממש נראים משמעותיים, אבל הם מה שמבדיל את המוצרים שאתם פוגשים פעם אחת לבין אלו שאתם חוזרים אליהם שוב ושוב.במקרים חריגים, משתמשים לא יצליחו להשיג את מטרתם בגלל מיקרוקופי גרוע.אם כי רוב הזמן המשתמשים יסתדרו בסוף, גם אם הניסוחים לא טובים. מה שכן, הם לא יהנו. מעבר לכך, כל החוויה שלהם עלולה להיות שלילית. הם אולי אפילו לא ידעו למה.לכן אני לעולם לא מציג lorem ipsum בעבודת איפיון, כי אסור לזלזל בטקסטים- הם קשורים באופן ישיר לחוויה של המשתמש, ואפילו לעיצוב.
ux.plained | Stav Katz
תהיו מעצבי T, או: תדעו הרבה ותעמיקו במעט
מהם הסקילים שכדאי לכם לדעת כדי להצליח, מלבד עיצוב?👌✍בפוסט הזה נכללים כמה נושאים חשובים -למה עם זאת, צריך להתמקד במספר תחומים מסוימים?מה הם בעצם אותם תחומים שכדאי ללמוד?למה כדאי לנו להבין במגוון תחומים?ל אחד מאיתנו בא מרקע אחר, עם יתרונות וחסרונות שוניםלכן סט הכישורים הטבעי של כל אחד הוא בהכרח שונה,ועל אף שניתן ללמוד כמעט הכל,אין "מתכון" של כלים שנכון עבור כולם.זה משהו שאתם תגלו עם הזמן, אבל חשוב שתהיו אקטיביים בתהליך הזה!
ux.plained | Stav Katz
״אם משתמש עושה טעות-זה לא כי הוא טיפש, זה כי העיצוב לא מספיק טוב״- דון נורמן
😤"אם משתמש עושה טעות כלשהי, זה לא כי הוא טיפש, זה כי העיצוב לא מספיק טוב"🗣ציטוט של מחבר הספר, וגורו הUX - דון נורמן (מnn/g)✍️הספר הזה הוא חובה לכל מעצב, מכל תחום.דיברתי עליו מספר פעמים, אז חשבתי שתהנו מסיכום שלו.טוב לא בדיוק סיכום, כי יש בו המון מה ללמוד, אבל אלו עיקרי הדברים. 🤓🤗ממליץ לרכוש את הספר מאמזון, לא יקר מדי, ולשמור אותו על השולחן!📚📖בכללי, אל תהססו להשקיע בספרות מקצועית בתחום-זה גורם לכם ולסביבתכם לקחת את הלמידה והקריירה שלכם יותר ברצינות.
ux.plained | Stav Katz
תכונות רכות של מאפייני UX
אילו תכונות אתם צריכים כדי להיות מעצבים ממגנטים?🤔👓לא מספיק לדעת פיגמה/XD.👈כישורים טכניים הם הכרח, אך לא פחות חשוביםהם הכישורים הרכים- כאלו שפוגשים אותנובכל מרחבי העבודה, ולא רק מול המחשב.🤩בפוסט אני מתאר 4 כישורים כאלה שלדעתיולדעת מומחים רבים הם הכי חשובים שיש.
ux.plained | Stav Katz
7 נתונים מדהימים על חווית משתמש
🤯 קבלו ריכוז של נתונים מטורפים על UX. ההשפעה היא עצומה!יש אינספור דוגמאות על עסקים ששינו תבניות, פיצ'רים ואפילו כפתורים או מילים בודדות, וקיבלו עלייה במכירות של עשרות אחוזים.במקומות העבודה ההנהלה פעמים רבות תעדכן ש"אין תקציב למחקר" וש"צריך להתמודד עם מה שיש". במילים אחרות - מעוניינים לקצץ קצת בתקציב הUX. ואז העבודה היא עליכם לשווק את התחום, ואתכם.
ux.plained | Stav Katz
האם UX מתאים לכם?
💥 כשפתחתי את העמוד הצבתי לעצמי מטרה- להנגיש לישראלים את עולם הUX, שהוא לדעתי מהמקצועות השווים בעולם. יש פער עצום בהנגשה לדעתי, ואני מבין את זה עוד ועוד מהשאלות שאני מקבל מכם.הבעיה הגדולה היא שאנשים מאוד מוכשרים יכולים לפספס את המקצוע הזה ואת החיים המספקים שהם רוצים.אחד השלבים החשובים אחרי שמכירים את התחום, זה להבין אם הוא מתאים עבורכם. לכן ריכזתי המלצות שלדעתי יכולות לעזור לכם למצוא תשובה לשאלה הזו.בפוסט אתם תראו גם רשימת חלקית של היתרונות במקצוע- יש עוד.
ux.plained | Stav Katz
😮 לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
😮 לא נמצא תוכן רלוונטי
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"
אבל אם נתקלתם בתוכן מתאים - נשמח שתשלחו לנו באמצעות כפתור "הצעת תוכן"